Home

OWNER

Facebook

Twitter

Contest The Best Memory Of Me by Miza Ahmad

haha ! tengok tajuk pun da tertarik nak masuk contest ni..so sesape yang teringin nak masuk tuh,,klik laa banner kat atas ni ea.. :)

nama : syazwani binti mohamed amin
impian : nak jadik anak yang solehah,nak jadik doktor,
nak bawak mak ayah pergi haji dan
nak semua impian tercapai..muehehe.. :)

ok..mesti pelik kan kenapa aku letak gambar ni..haha ! gambar ni sebenarnya gambar first and last aku dan dia sebelum dia pindah sekolah..time ni kiteorang form4..biase lah..memang dah jadi adat bila naek form4 jeh mesti kene jadi fasilitator untuk adik2 form1..dari situ aku kenal dia..banyak memori tercipta antara kami..macam sunyi aje kan gambar ni..hehe..x de laa..time ni kiteorang adekan explorace untuk adik2 form1..ni laa fasilitator group aku..dari sini,,aku mula bertegur dengan dia..mmg malu tahap gorila laa kan..haha..tapi aku hepy jumpa dia..kalau bolee tiap2 hari nak jumpa dia..tapi apakan daya...masa mencemburui kami..*ceh ! haha..time nih,,kiteorang semua macam jadi kanak2 balik..mana tak nye,,maen baling2 telor,,main simbah2 air,,terbayang lagi kat ingatan aku wajah2 keanak-anakkan dyeorang semua..waaa ! rindu weyy..haha..mmg aku akui,,zaman sekolah adalah zaman yang paling ohsemm..but now..aku hanya tinggal dengan semua kenangan yang pernah kami lalui dulu..i'll not forget about us till forever..ha ! mesti nak tau kan sape 'dia' yang aku asyik sebut je tadi..muehehe..'dia' tuh lelaki yang hujung sekali..kalau tak jelas,,bolee aje tengok kat sidebar blog ni..haha ! ok,,banyak lagy nak citer,,tapi takot semua termuntah pulak kang bace panjang lebar..hee..kita tutup cerita kita dengan tasbih kifarah... :)

hah ! nak tengok tak aku tag sape??nih laa budak2 nye..hee.. 


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

Quick Segment: Why We Love Blogging? By Najihah Najmy


hah ! nampak tak banner comel kat atas nih ? haha ! of coz laa nampak kan..cam biase,,segmen lagi..huhu..
ok..kali ni dia suruh kita bgtwu sebab2 kita suka berblogging..
saya suka berblogging kerana----->


  • dapat berkenal-kenalan dengan orang baru..
  • dapat menghilangkan kebosanan yang melanda..
  • dapat hilangkan stress,,*haha
  • dapat meluaskan pengetahuan
  • dapat menjana pendapatan dgn nuffnang dan lain2..
  • dapat stalker crush or someone..*not me ok.. :)
done follow you ! :)
tag mereka--->  siti syilah
                         shaila

na join??klik laa banner kat atas tu keyh.. :)








tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

Segmen 3 Hari : Cik Lyeen lagi!

adush ! siyezly..line yang lembap + kure2 ni membataskan pergerakan aku tok menjoin segala bagai segmen yang menarik + tertarik hari neyh..k lah..kali ni nak join segmen cik Lyeen..


mangsa yang ditag--->fatin sh


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

Segmen Blogwalking Rilex Cool


hello ! entah kenape hari nih aku sangat2 rajin join semua segmen..= =' err 2 segmen je kot..haha !
kali ni,,aku nak join segmen kat atas nih..

bagi aku,dengan berblogwalking,aku dapat banyak info2 semasa..memandangkan aku bukan seorang yang menggemari berita,so dgn berblogwalking lah aku dapat tau tentang isu2 di luar minda aku..x de lah nanti dianggap mcm katak dibawah tempurung pulak kan? haha ! selain tuh,,berblogwalking jugak dapat tambah kenalan daripada berbagai negeri..mane tau ade yang tersangkut ke..haha ! *kidding

ok done ! da puas membebel kat atas tuh..so sesape nak join,,just klik je kat banner kat atas tu keyh.. :)


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

petua tradisional

SANTAN KELAPA HITAMKAN RAMBUT

Uban kebiasaannya dikaitkan dengan warga emas namun sekarang sudah berbeza. Golongan muda juga tidak terlepas daripada risiko rambut beruban dek pengambilan makanan yang tidak sesuai. Jika berdepan dengan masalah ini, anda boleh mencuba petua yang berasaskan sebiji kelapa tua yang diparut serta diambil santan pekatnya. Setelah itu didiknya sehingga mengeluarkan minyak. Minyak itu kemudian dituangkan kedalam botol dan direndam bersama-sama halba. Bagi mendapatkan hasil yang cepat, sapukan minyak ini setiap hari dan rambut anda akan kembali hitam seperti sebelumnya.



PATI SERAI DAN LIMAU ATASI KELEMUMUR

Kelemumur merupakan masalah rambut yang boleh datang dan pergi. Jadi jangan berhenti daripada mengamalkan sebarang petua. Kali ini anda boleh cuba mengisarkan tiga batang serai bersama-sama dua biji limau nipis.tapis dan ambil pati sebelum menyapukannya pada keseluruhan rambut. Gosok perlahan-lahan dan biarkan selama 15 minit. Bilas dan pastikan keseluruhan rambut bersih sepenuhnya. Boleh diamalkan dua kali dalam seminggu.

credit : anizyn


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

Bloglist Blogger Baharu 2013 | Segmen

untuk yang kesekian kali nya,,aku nak join segmen yang dianjurkan sorang rakan blogger nih..segmen nih berfaedah laa bagi aku sebab dapat kenal dengan ramai lgy blogger kat luar sane..daripada aku terperuk kat dalam blog nih sorang2,,lbih baek aku melangkah selangkah tok lihat dunia blogging..
klik gambar bawah ni tau ! jom join ramai2 !


tak pun,,korang klik laa sini----->segmen


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

Segmen I Follow U,U Follow I

aku nak masuk segmen ni..x tau bole lagi ke tak..haha ! sesape yg nak join sekaki tu,,bolee la klik banner kat bawah ni.. :)

dikehendaki---->-cute
                             -cantik


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

segmen blog review by SANDRA

ok,,first of all,,aku maen terjah je keyh segmen nih..first segmen yg aku join..haha ! aku maen buat jela ape yang disuruh..tapi cam pelik jee ape yang aku buad nih..hurm..x pe lah..just try it ! :)


memandangkan tuan empunya segmen x ckp kne tag brpe,,so aku tag sorang jelah.. :)
orang yang ditag : budak comel
sesape nak join ? klik sini--->segmen


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

huh ! penat..


hari ni baru laa aku ada mood nak jenguk blog nih..
Da berhabuk da blog aku ni..setelah diteliti sehabis mungkin,,baru aku
Perasan blog aku nih comot giler ! haha ! x pe..don’t worry be happy ok..bkn
Ada sesape pun yg singgah sini..hewhew..tp untuk menyedapkan mata aku ni,
Aku da buat keputusan untok ubah segalanya dlm blog ni..so,,langkah pertama..
Ape lagi,,google laa..dan dgn sepantas kilat 
dan sedrastik taufan aku mulakan editing
Ni semua..walawei,,penat giler sey..tapi blog ni tetap comot..x pe lah..
aku je kot yg tengok..hee..sbnrnye lom habis edit lagi..
nanti lah..bila2 aku free n ad mood nk
                        Godek2 blog ni lagi nanti,,aku wat lah..                                                                    


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

about her..


Bila kau pergi jauh,,
 Ingatlah aku..
bila ku disampingmu 
peluk tubuh ku..
bila kau rindu aku,,
panggil namaku..
ku datang menemui mu..
                                            
Mesti semua orang tau lagu ape kat atas nih..lagu nie aku tujukan khas
untuk Ainaa Afiqah binti Hasnan..*sory kalau ejaan salah*haha ! rindu laa pulak
kat budak yang aku sebut kat atas nih..hee..she’s great ! you know why ?
she make my heart melt,,she make me shy with her even she’s only my junior
she make me smile,,she make me miss her..     
   dia buat aku susah nak tinggalkan BMS(Bandar maharani)..
everything about her ! aku harap,,bila aku dah x de kat asrama tuh lagy,,
dia tak lupakan aku..dia boleh jage diri dia..aku yakin dia akan jumpa dgn
senior yg selalu dekat dgn dia..yang tak segan2 ngan dia..yang lebih baik lah
daripada aku..aku pun tak tau kenapa aku boleh syg kat dia..haha !

to ainaa..hee..
@ jangan nakal2 tau !
@ belajar rajin2 sampai jadik doktor pakar ! nanti boleh rawat akak ! haha..
@ don’t give up to achieve excellent..
@ remember me in your mind !
@ jage diri baek2..
@ jgn tacing2 !
@ setia pada yang satu.. !
@ kalau akak kawen nnti jgn lupe datang ! hehe..
@ I will miss you ok !

I LUV YOU SIS !

Abaikan muka aku yang ala2 ustazah tuh ! *perah santan !*


 atas tangga keyh ! ohsem gilak ! :)


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

it's hurt me !


Hai semua !! assalamualaikum..hee..knp?nmpak aku mcm epy 
Semacam je eah..hisy..x de laa epy mane pun..hurm..nak citer pengalaman
aku time SPM nih..haha ! macam yang sedia maklum..sebelum exam
ary tuh aku demam..tp aku demam ary selasa 30/10/12..lame lgy
kan nak exam..x risau mane laa kan sbb aku klu demam x de lah melarat
sampai seminggu..ary jumaat balik coz nak jmpa mak ayah laa kan..
nak mntak restu laa katakan..selama 3 hari kat rumah,,keje aku Cuma baring je..
tau kenapa?ntah laa..badan aku rasa lemah sngt..nak kata demam lagy,,x panas pulak badan aku..
juz selesema ngan batuk2 je la..pas tuh ary ahad balik asrama..malam tuh baru bukak buku BM..
esok nye mula lah perjuangan aku sebagai budak SPM..
petang isnin tuh pulak,aku ngan budak2 nih pegy skola bab cikgu ad buat kelas..
balik kelas kol 7.00 malam..nasib baik lah kiteorg da solat asar..
balik tuh cm biasa lah..pegy mandi..pas tuh masuk dorm..cm biasa..
bukak pintu locker..then,,guess what ??aku terpijak something yang
menggetarkan jiwa aku sejak aku form 2..grrr..aku terpijak LEBAH !!
ape lagy..kena sengat la..pergh ! mnjerit aku kat situ..nasib baik lah
aku bukan jaguh jerit..kalau tak,,sampai ke sekolah boleh dengor
suara aku..fuhh ! walawei,,sakit giler beb ! x tipu..saniah suruh aku
buang bisa nya..aku tekan lah jari kaki aku yg kena sengat tuh..
tapi tak boleh..sakit..badan aku dah mula bintik2 merah dah..
pas tuh Jiha ngan Nina bawak aku turun bawah bab nak tunggu ustaz
nak g hospital..dah tiba hospital tuh,,terus duduk kat kerusi roda..
dah x leh jalan dah..badan aku pun dah mnggigil dah..tahan sakit punye
pasal..masuk kat dlm bilik emergency tuh,,boleh pulak doktor tuh tanye
aku mcm2..dah laa tngh tahan sakit,,nak jawap lagy soalan2 tuh semua..
pas tuh doktor tuh sruh aku baring..mula2 dia kate,,
tahan siket klu sakit bab nak msukkan air..hurm ok lah..aku tahan..pas tuh ad sorang akak tuh datang..
dia kata dia nak cucuk tangan aku ngan jarum..waa !! aku takut kena inject !!
fuh ! akhirnya aku kena 4 suntikan termasuk untuk masukkan air tady..
pas tuh aku kena baring kat situ adalah dlm 15-30 minit gitu..
pas tuh doktor benarkan aku balik..naik lagy atas kerusi roda tuh..malu
laa jugak bab org semua tengok..haha!lepas amik ubat,,kiteorg terus
balik oztel..naik je atas katil,,aku terus je baring..x tahan derr..tp sebelum
aku dibenarkan tido,,aku kena sumbat dulu dengan ubat..fuh ! nasib baik
laa boleh telan..pas tuh baru tido..tp sbnrnye x leyh tido..sakit beb..
Allah je yg tau sakit nye kaki aku time tuh..asyik terbangun jela..tp
Doktor peribadi aku tuh (Nina),,suruh aku baring je..haha ! ntah mcm
mane akhirnye aku terlelap jugak..esok nye aku bangun pagi..eh..
rasa teruja siket sbb kaki aku dah tak berdenyut2 mcm mlm tdy..yeaahh!
dah boleh masuk dewan amik paper BI !!mati2 aku ingat kan kena
kuarantin..haha ! tp still bengkak n sakit siket laa..pagi tuh aku jalan
dah macam org patah kaki laa pulak..hee..dgn bersandle bagai..
n pagi tuh jugak baru aku nak hafal BI..mmg cannot go laa kan..
aku masuk dewan pagi tuh dengan perasaan redho je la..
hurm..dah nasib aku..hari nih da kurang
bengkak kat kaki nih..n mula lah gatal2..cm biase..adat kena sengat..
tuh laa kisah yg aku tak ley lupa time SPM nih..hope result aku ok..n
satu lagy aku nak cakap,,MATH semalam senang ! Alhamdulillah..
aku dapat buat..tp x tau laa betol ke x..hehe..wish me luck for the next
paper keyh ! n x lupe gak..kepada kengkawan aku yg dah tolong aku tuh,,
tengzz sngt2..jasa korng mmg x dapat aku balas..klu korng x de,,
mzti aku pun dah x de dah skrng nih.. tengzz !            


cm nih laa bentuk lebah yg dah sengat aku tuh..*agaknye laa..*
                    


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

untuk awak tau !


awak,, saya maafkan kesalahan awak..dan saya harap awak
pun boleh maafkan kesalahan saya..
mmg laa awak x nak luka kan ati saya..tapi kalau betul awak
tak nak luka kan ati saya,,knp awk jadi abang dia?
Suke ati awk lah..saya malas nak persoalkan benda nih lagi..Hurm..esok birthday awak..        
            Saya harap saya boleh jadi orang pertama yang wish kat awk..
Even lom pukul 12 malam,,saya nak cakap jugak ,,

HAPPY BIRTHDAY SAYANG !
-        saya doakan awak Berjaya didunia dan akhirat..-        semoga dipanjangkan umo..-        dimurahkan rezeki..-        bijak buat keputusan..-        bahagia dunia dan akhirat..
                         
awak..
saya harap saya takkan pergi dari awak..
saya harap saya tak kan sedih2 lagi..
saya harap saya dapat ikot semua nasihat awak dulu n skrng..
k lah..saya sedih… kbaii..







tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

23.10.2012


23.10.2012…hari selasa..berlangsung lah majlis terakhir kami as a student form 5 smk Bandar maharani (BMS)..i mean,,majlis untuk kami only..bertempat di DEWAN kami yang agak baru tuh..
haha ! baru laa sngat ! hurm..macam malas je nak abes skola..hee..nak masuk form 4 laa..ty taon dpn jadik dak form 5 lagy..haha ! kalau lah boleh diatur cm tuh kan bagoz..


’setiap pertemuan ada perpisahan’..dan ‘setiap perpisahan tersirat seribu kenangan..’dan ‘setiap kenangan tu terselit kisah kita…


oh..t0uch n go laa pulak petang2 ni..huh ! 

ok ngaku..bukak tenet tadi…
Log in Facebook --> tengok wall die.. --> sakit aty.. 
--> sabar… --> tak bukak pun msj.. --> tengok wall aku.. 
--> private smue benda.. --> tengok balik wall dia..
--> rindu laa tuh.. --> stress.. --> 
log out facebook !
Aku ok..aku ok..n aku ok..now,,tngah tnggu smue org balik rumah..
hee.. sbnarnye tngah tunggu COKLAT ! haha ! bosan gak dok umah sorang2..tp mmg slh aku..
spe sruh tak nak ikot..hurm..cam ni laa aku..bila kebosanan melanda diri,,
mula la pikir pasal benda2 yang tak penting..dah laa..malas laa nak tulis lagi...hurm.. kbaii..
 Perhatian !!!     
X yah pesan kat dia yang aku sayang dia lagi !!!
X yah sampaikan rindu aku pada dia.. !
Tapi..
Tolong sampaikan yang aku nak jumpa dia dimenara gading !
Tolong sampaikan yang aku nak kami sama2 berjaya !

 kami ! student form 5 ! 

ramai yang tak datang.. :( 

dewan kami.. :)

3 gadis.. haha ! 

wow ! kaka hot ! :D

k..buruk ! 

x yah na kutuk bagai..aku tau comel ! haha ! *perasan*..

tak lupe gak yang nih ! -->
miss you syg ! 


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

kerinduan...


Pergh ! rindu laa pulak kat dea..tdy baru jea deactivated fb..
ntah laa..malas asyiknak gaduh je..tp now,,tngok laa..
kan aku yg merana..hurm..aku sayang dea lagy laa..
tp aku kena dan terpaksa buat nie smue..
lagipun SPM da dekat..giler2 dekat..
sempat ag aku hapdet ek.. x pe lah..kalau dea jodoh aku,,
dea tetap akan bersama ngan aku..yup ! aku yakin..bila kita yakin,,
kkdang apa yg kita yakinkan tuh akan jadik satu kenyataan..amin..
Hurm..tady memasak ngan bonda tercinta..
best jugak kan memasak nierupanya..tp cm biase laa..
aku nie kan pemalas..haha !
ditambah pulak dengan satu2nye kelemahan aku yg nyata *penakot*hee..
takot kena percik minyak laa..sakit wo0 ! tp aku rasa,,
smua bnda aku takot..antoo,lgy2 mr/mrs pocong..hee..
seeerraaamm nihh ! asal tah jiwa aku nie lembut sangat..haha !* nak terkeluo muntah hijau..*
tp lmbut2 pun x ley elak panas baran nie..org yg betol2 kenal aku,dia tau laa cm ne ‘hot temper’ aku..
tp jgn rsau..mudah cool..*kod=='*eh. Cmne leyh masuk bab ni pulak eah..hee..
K lah awok2 sekalian terutamanya awak yang ensem dimata kita tuh..hee..*jgn perasan!*
gud luck SPM..buat tol2..jgn NAKAL2 ..jgn ingat saya/
blog nih,,I’m waiting for you..
sy mntak maaf seandainya pernah/sedang mengguris perasaan awk..
doakan kejayaan kita dan sekolah kita bersama.. ! 
ingat ! ‘whatever we do,,we’ll get it back ! ‘ 
terakhir kali buat awk….



SAYA SAYANG AWAK SANGAT-SANGAT !  
                        AKU TERIMA NIKAHNYA…..

                          saya rindu dan terus merindui awak..                        


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

aku yang bersalah..

Hujan..orang kate,,hujan tuh membawa rahmat..betol laa tuh..tp hujan nie gak boleh buad aku tersentuh..kecewa..sedih..n macam2 laa perasaan yg mula timbul..persoalan ? knp aku perlu sedih?ha! ni laa motif utama aku..nak ckp yg aku nie tngah sedih laa..haha! knp perlu rahsia drpd aku?ckp jela ek...dari taon lepas lak tuh..terkilan laa jugak..mcm aku ni tak wujud..dah mati..aku da tak bermakna dah pada dia..at least bagitau laa aku..aku tak boleh tau eh..o0ps! lupe pulak..klu aku tau,,dah sah2 laa aku akn jadik penghalang dyeorang..hurm..ape laa aku nie..tu pon x leh pikir..yela2..aku tau aku salah..
                                                                                                                               
Khas untuk awak yang saya sayang dan sayang.. ;
                                                             
    Saya tak kan halang awak dengan mana2 perempuan lagi..   Saya tak kan kacau awak selagi kita belum habis SPM..    Saya akan cuba positif kan minda saya dari berfikiran negatif..    Saya x kan marah adik awak..*jangan risau..*
                                                                                                                          
                                                                      Awak..

-  bila lelaki berkawan rapat ngan perempuan,,perkara tuh normal..
-  Bila lelaki suka dekat perempuan,,benda tu pun normal..
-  Bila lelaki tertarik untuk ber’angkat’2 ngan perempuan,,benda tuh lagi laa normal..
-  Bila lelaki tinggalkan perempuan yg mncintainya untuk bersama perempuan lain,,tu pundikira normal..

 Jadi..maaf jika saya katakan

-  Bila perempuan berkawan rapat ngan lelaki,,perkara tu akn jadi normal..
-  Bila perempuan suka dekat lelaki,,benda tu pun normal gak..
-  Bila perempuan tertarik untuk ber’angkat’2 ngan lelaki,,benda mcm tu pun normal..
-  Bila perempuan tinggalkan lelaki yg mncintainya untuk bersama lelaki laen,,awak jgn lupa..perkara tu normal…

Jadi awak janganlah risau..’whatever we do,,we’ll get it back ! ‘saya dah anggap semua perkara kat atas tuh normal..jadi awak kena terima kalau saya buat perkara yang kat atas tuh..insyaAllah,,dengan izin Allah saya takkan buat perkara kat atas tuh selagi sy menyanyangi awk..melainkan dengan sebab kita tak de jodoh..dendam..dan banyak lagi kemungkinan yg berlaku..hidup ni banyak ‘kejutan’..harap awak dan saya tabah menghadapinya.. semoga awak Berjaya didunia dan akhirat..menjadi seorang insan yg diredhai..saya maafkan semua kesalahan awak pada saya,,dan saya harap awak dapat memaafkan semua kesalahan saya pada awak..
Akhirulkalam…
SAYA MASIH MENYANYANGI AWAK…. :’(

saya selalu nmpak awak,,tp awak x nmpak sy.. :(

saya merindui awak...

saya...nak awak! haha!

ku pilih hatimu,,tak ada ku ragu..mencintamu adalah hal yg terindah!!terima kasih wat sy gembira.... :')


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

lumrah..

Huh..memandangkan aku dah nak balek asrama nie,,ape kate aku habiskan sisa2 masa aku tok hapdet bende nie sbnyak mngkin..hehe..aku juz nak berkongsi smething je..tngok ape yg aku copy kat fb tadi..status sape tah..aku men amek je..hee..


Awk...jgn berjanji dgn sy andai awk x bleh tunaikan...jgn prnah bg harapan pd sy andai awk xprnah nk usahakan...jgn setia pd sy klau awk curang dibelakang sy...knapa awk x prnah nk jujur dlm hbungan kita...sekali awk sakiti hati sy...maaf sy x akan brpaling kembali...

knp bole jadik cm nie ek..sbb org ke-3 ke?ke sbb x de kepercayaan?ke sbb salah faham? Ntah la..tp bagi aku,,mybe juz salah faham je kot..kdng2,,apa yang kita nampak tak sama dengan apa yang terjadi..tp mybe sbb kita terlalu syg kan someone tuh,,kita terlalu mendesak dia..kdng2 kita rasa dia ada dekat ngan kita..tp kkdang kita rasa jauh..pernah tak kita terpikir yg dia tak pernah inginkan perpisahan tp dsebabkan ego..manusia snggup buad ape je kan3..sedalam mana pun syg kita kat seseorang,,kita tak patut jauhkan dia dgn org yg rapat dgn dia..cemburu tuh lumrah..tapi kalau terlebih cmburu pun x guna gak..tp kalau satu saat nanti aku dah tak cemburu kat dia ngan gurlz laen,,bermakna hati aku bukan dekat dia lagi….


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

istikharah cinta..


Bersaksi cinta diatas cinta
Dalam alunan tasbih ku ini

Menerka hati yang tersembunyi
Berteman dimalam sunyi penuh doa

Sebut nama Mu terukir merdu
Tertulis dalam sajadah cinta
Tetapkan pilihan sebagai teman
Kekal abadi hingga akhir zaman

Istikharah cinta memanggilku
Memohon petunjukmu
satu nama teman setia
Naluriku berkata

Dipenantian luahan rasa
Teguh satu pilihan
Pemenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu

diistikharah cinta..

semoga aku dapat tengok senyuman dia lagi lepas ni..dan semoga aku dan dia tidak akan kecewa jika perpisahan terjadi..i luv him..but i'll try to believe him....

Boleh jadi kamu membenci sesuatu
Padahal ia amat baik bagimu..Dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatuPadahal ia amat buruk bagimu..Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui..Surah Al-Baqarah ayat 216



tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

terima kasih!


Hurm..hai semua!aku juz nak ckp tengz kat org tuh bab da carik aku..tp tuh x bermakna hubungan kita still mcm dulu..yup! mmg aku ego..aku buad tuh pun untuk kebaikan kita jugak..aku buntu..sama ada nak percaya lagi ke tak kat dia..tunggu lepas SPM baru aku ckp boleh??mmg laa aku layan dia cm biasa..tapi mcm aku ckp tdy,,x bermakna hubungan kita still cm dulu..kau bertuah sebab ada keistimewaan tersendiri..kau mudah mesra dengan orang..lebih spesifik lagy,,”dengan semua orang”..tp aku tak boleh terima...aku suggest kan kau carik perempuan lain..tp klu kau tak nak,,mmg konfem laa aku akan kongkong idop kau..pilih laa yg mana kau nak..kita ada tuhan..aku percaya,,kalau kita tak bersama pun,,mesti Allah dah atur kan yg terbaik tok kita..tp satu yg kau perlu tau,,aku sayang kau..dan aku ingin menyanyangi kau sepanjang idop aku..tp aku tak pasti semua tu berlaku atau tak..macam yang aku cakap tadi,,Allah dah aturkan yang terbaik tok kita..dan buat masa sekarang,,aku tak berapa percaya lagi dengan kau..dan sebenarnya aku rindu kau..hee..kau kenal aku mcm mana..dan aku yakin kau kau boleh buat keputusan yang terbaik…


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

gila!

Aku da penat setia..ape kate kali nie aku x yah setia..bole tak?haha ! aku mmg jahat laa..lantak laa..kalau takot dilambung ombak,,jgn berumah ditepi pantai oii ! penat laa..rasa diri diperbodohkan..tau laa aku nie bodoh..x yah laa nak bodoh kan aku lagy..dah lah..aku pasrah laa..klu dia sayang aku,,dia yg carik aku..n aku x kan carik dia..aty aku sakit..tengzz laa buad aku cm nie..klu aku jahat,,aku layan semua lelaki laa! Nk tnggalkan kau bukan susah bagi aku laa woi ! tp mslah nye skrng nie,,aku syg kau laa! Kau pham tak nie ?shiitt!

kau mmg carik nahas dgn aku..


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

kehidupan


Dalam idop nie,kdng2 kita rasa kerdil sngat..n kkdang kita rasa hebat sngat..perlu ker kita ingat kisah lampau org lain?tak perlu kot kita cite pasal seseorang tuh..idop nie mcm roda..sekejap kat atas,,sekejap kat bawah..klu skrang kita berada kat atas,,ape salah nye tolong org lain..bukan tolong mengata..klu skrang kita berada kat bawah,,kita usaha laa dan mntak petunjuk Allah..

Huh! Aku rasa down sngat skrng nie..dah laa result tak berapa ok..yela..maen2..aku kan budak2 lagy..now,,tngah merajuk ngan org tersayang..tapi ntah dia tau ke tak yg aku tngah angin dgn dia..hurm..rindu kat akak laa pulak..hisy! mcm2 laa..SPM lagy bape hari je lagy..hope aku dapat buad yang terbaik dan semoga keputusan yg akan aku peroleh bulan 2 taun dpn nanti boleh banggakan mak ayah aku..amin..



tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

trial ! trial !

huh ! penad ! na daftar matrik..tapi malas na buad..hehe..tau tak aku mohon matrik mane ? of coz arr kat labuan n perak.. haha ! mmg na jaoh2 pun.. dekat x best arr..tu pon belum tentu aku pegy..hurm..trial da start..na kate soalan nye senang,,ta jugak..susah laa siket..but seri0usly,,minggu depan subjek yang bole meragut nyawa aku beb ! huh ! takowt giler..hurm..pape pown,,wish me luck keyh ! :)



tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

cita-cita..

Cita2 aku nak jadik doktor..hewhew..aku ta kan pernah berhenti selagi ta dapat gelaran doktor ! erk..besarnye cita2..aku tak de laa pandai mane..tapi aku harap,,aku dapat merangkul gelaran tu,,klu tak dapat,x pe laa..redha jela..kalau aku dapat pun gelaran tu,,tapi Allah tak redha nak buat ape..ape yang terbaik untuk aku,,itulah yang aku akan lalui..seandainya fik bukan jodoh aku,,aku redha.. aku yakin Allah dah tetukan yang terbaik untuk kami..insyaallah..apa yg pasti,,aku akan buat yg terbaik for trial n spm nnty ! amin..doakan kejayaan kami calon2 spm  2012 ! 

                                                              Ada gaya tak ? haha !


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

colour that personalize you !

now,,1:10 AM and i'm still awake. . ta ley tido. . ntah la. . buntu sngt skrng nie.  .juz teringat kat dia je. rindu kowt kat dia. .ok. . stop ! x nak layan perasaan malam2 nie. .ty bengkak lak mate aku esok. .tak pasal2 kantoi gitu je kang. .k lah. . memandangkan aku nie peminat setia PINK, , so aku nak cakap pasal warna. . warna dan personaliti seseorang. . aku juz na ckp pasal warna pink n biru je. .kah3 ! 


Ø   Pink >merah jambu<

Warna yang sering dilambangkan dgn kasih sayang,sensitiviti,kelembutan, kewanitaan dan kemanjaan. .warna nie jugak sering dikaitkan dengan sifat keanak-anakan,kurang matang,kendiri rendah serta mudah berubah2. . warna nie jugak menyebabkan individu merasa kurang semangat,lesu,rapuh serta sering memerlukan RASA DISAYANGI. .


Ø   Biru                                          
                                                                    
sering dikaitkan dengan individu pemikir,tenang,romantik,teratur,praktikal, berstruktur,kesungguhan terhadap tugas yg diberi,terlalu berhati2 dan menunjukkan keyakinan dlm berkomunikasi. . individu ini juga  kdng2 boleh mnjadi konservatif,KURANG MEMPERCAYAI ORANG LAIN dan terlalu kritikal terhadap diri dan org lain. .
        
ok,,that’s all. . ape pun, kita tak digalakkan untuk mempercayainya 100% ok ! ape yang penting skrg nie dah pukul 1:46 AM, ,time to sleep. .gud nite. . :’) *waiting for him to enter my dream. . :’) *


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

:'(

 jelez dia dgn perempuan laen ? don't be stupid syazwani ! he's not your's ! dia da lupekan kau, jangan carik dia lagi ! erk. .dia ta pujuk aku pun. .dia mara aku ea. .mesti dia da bosan asyik na pujuk aku je kan. .ok fine ! aku happy laa. . pening laa. . asal tah ary nie aku asyik terbaring je. .pastu tido. .2 la keje aku ary nie. .ta de semangat na buad pape. . bukak fb p0wn juz tngok wall dia. .sangat menyeksakan bila nampak dia on9 tapi ta mampu na tego dia. . :'( tapi aku mesti kuat ! aku bole. .doa aku sentiasa mengiringi dia. .aku sayang dia. .



zalim ke aku ? jahat ke aku ? ape yang saya nak awak tau, saya ta pernah bosan dengar perkataan maaf dari awak. .saya percaya awak tak de pape hubungan dengan budak tuh. .sye juz terkilan. .kenapa baru sekarang saya tau. .tapi ayat last awak tuh mcm na tinggalkan sye je kan. . :'( nasib laa klu bole bace. . mmg aku blurr kan. .


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers
 
© Copyright | All Right Reserved by Site Owner