Home

OWNER

Facebook

Twitter

hurmmm..... :'(

kaca yang telah pecah, jika dicantumkan semula, ianya tak kan sama dengan yang asal.. begitu juga hati.. sekali terluka, selamanya berbekas.... apatah lagi kalau kaca tuh terhempas berulang2 kali...

google


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

KENAPA ??

Kenapa bila aku marah, aku tak leyh nak luahkan dengan kata2 ? setiap kali hati aku membebel2, Cuma air mata yang setia menemani.. kenapa ? kenapa aku tak seperti orang lain yang bebas menyuarakan ketidak puasan hati dyeorang ? kenapa air mata aku mesti mengalir ? lemah sangat ke aku ? atau hati aku yang terlalu lembut ? tapi aku sedar hikmah disebalik semua ni.. mungkin kalau aku seperti mereka, aku akan banyak melukakan hati orang2 yang aku sayang.. aku terima takdirku.. dan aku terima kekurangan dalam diri ini…..


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

lagu

YAKIN CINTAMU KU DAPAT-kangen band

Langkah kaki ku semakin susah,
saat dirimu hakimi hatiku,
namun ku coba selalu mengalah,
ku lakukan demi cinta..

Aku menunggu dan terus berharap,
dan aku bertahan hingga datang gelap,
hingga suatu saat tubuhmu ku dekap,
yakin cintamu ku dapat.

Meski kau selalu, menyakiti aku.
Ku coba bertahan,
walau sakit hati ini,
ku paksakan.

Dan aku percaya,
suatu saat nanti,
kau akan mengerti,
bahwa cintaku ini tak kan mati..

  nak denga ? klik SINI
lagu nih macam ada kene mengena je. hahaa.



tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

feeling oh feeling ~

SELAMAT HARI RAYA OIII !  hehe. Aku masih disini. Masih sama seperti dulu. Cuma dulu aku terlalu lemah. Tapi tak bermakna sekarang aku kuat. Dulu mungkin aku boleh bersabar. Tapi disebabkan terlampau bersabar aku jadi kurang sabar. Tolong jgn perlakukan aku seperti anak patung yg sesuka hati kau nak lepaskan segala kemarahan dan kekecewaan kau tuh. Aku ada perasaan, aku ada maruah diri. Dan aku yakin kau pun ada semua tu. jangan kau persoalkan kenapa aku jadi mcm ni. Tapi persoalkan diri kau yg tak pernah Nampak kesalahan dan kelemahan pada diri kau. Kau punya segala. Tolong bersyukur dengan apa yg Allah bagi. Kehilangan kekasih hati tidak seperit kehilangan darah daging kita. Just move on. Dan aku tak kesah kau nak cakap ape pada aku. Aku bole pendam dan diamkan semua tu.. tapi kau jangan lupa, karma will hit u back ! aku bukan berdendam.. tapi mengingatkan. Terasa ? bukan untuk kau lah. Tapi untuk diri aku sendiri. 

semoga jodoh aku kuat dengan NurFikri Bin Yusof. amin..



tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

doa.. :)

____________1§§¶¶_______________________
_________1¶¶¶¶¶§¶¶1_____________________
________¶¶¶¶§§§§§¶¶§____________________
_______¶¶§§§§§§§§§¶¶§___________________
_______1¶¶§§§§§§§§§¶¶1~Ya Allah…
________¶¶§§§§§§§§§§¶¶¶~~ Ampunilah daku dan sahabatku
_________¶¶§§§§§§§§§§¶1~~dan masukkanlah kami kedalam
__________¶¶§§§§§§§§¶¶§~~rahmatMu dan Engkau adalah Tuhan
___________¶¶§§§§§§§¶¶¶~yang maha penyayang...
____________¶§§§§§§¶¶~ Ya Allah… Lindunglah sahabat2ku
____________¶§§§§§§¶_________________¶1_
_________1¶¶§§§§§§§¶§_______________§¶¶_
________§¶¶¶§§§§§§§¶¶_____________¶¶¶¶1_=AMIN......
_______¶¶§§§§§§§§§§§¶¶__________1¶¶¶¶___
______¶¶§§§§§§§§§§§§§¶1______§¶¶¶¶¶¶____=AMIN......
_____1¶§§§§§§§§§§§§§§¶§_____¶¶¶§¶§¶1____
_____¶¶§§§§§§§§§§§§§§§¶¶§1§¶¶§§§§¶§_____=AMIN......
_____¶¶§§§§§§§§§§§§§§§§§¶¶¶§§§§¶¶§______
_____¶¶§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§¶¶¶1_______=AMIN......
_____¶¶§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§¶¶1________
_____¶¶§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§¶¶¶__________=AMIN......
_____¶¶§§§§§§§§§§§§§§§§¶¶¶¶¶1___________
_____¶¶§§§§§§§§§§§§§§§§§§¶§_____________=AMIN......
_____¶¶§§§§§§§§§§§§§§§¶1________________
_____¶§§§§§§§§§§§§§§§§§¶________________=AMIN......
_____¶§§§§§§§§§§§§§§§§§¶¶_______________
____1¶§§§§§§§§§§§§§§§§§§¶¶1_____________=AMIN......
____§¶¶§§§§§§§§§§§§§§§§§§¶¶¶¶1__________
____1¶§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§¶¶¶¶¶1_______=AMIN......
_____¶¶§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§¶¶¶¶¶1____
______¶¶§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§¶¶¶¶¶1_=AMIN......
_____1¶§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§¶¶¶1
____¶¶¶¶§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§¶¶
___¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶§¶§§§§§§§§§§§¶§
_1¶1_____________11111111§§§§§§§§§§§§§1_
¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦
¦................AMIN YA ROBAL ALAMIN.................¦
________¶¶¶¶¶¶¶
______¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
_____¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
____¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
__.¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
__.¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶___(¯`♥´¯) ─────────█─█
_¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶____`•.¸.•´-████──█──█─█
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶______¶¶¨¨¨¨ █──█──█──█─█
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶_________¶¶¶¨¨¨¨ ████──█──█─█
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶________¶¶¶¶¨¨¨¨ ───███████─█
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶_____¶¶¶¶¶
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶___¶¶¶¶¶¨¨ Yaa ALLAH ..
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¨¨ Sesungguhnya aku lemah
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¨¨ tanpa petunjuk-MU
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¨¨ aku buta tanpa bimbingan-MU
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¨¨¨¨ aku cacat tanpa hidayah-MU
_¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¨¨¨ aku hina tanpa Rahmat-MU
__¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
__¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
__¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
___¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
____¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
_____¶¶__¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
___¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
○°ºoº° °ºoº° °ºoº° °ºoº° °ºoº° °ºoº° °ºoº°
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯• ‘♥_♥’..

cantik kan ? aku jumpa kat status firdaus a.k.a blue. hehee. 
menunggu seseorang mmg agak menyakitkan. dan malangnye bila org yg ditunggu tu tak muncul2. kita yang rasa sakit, dan dia tak kan rasa pape sampai 1 saat nanti bila dia kehilangan kita, baru dia akan sedar. :') 
ya Allah, jadikan aku seorang hamba yang tabah. :)



tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

2 years together. :)

picture : google
SAYANG,I love u for a thousand year’s. hahaa. Tak lah. Tipu je. Seribu tahun lagy, saya da tak de dah kat dunia ni. Awak pun dah tak de lagy.. so untuk ape sy nak love awak smpai seribu tahun kan ? tapi kalau Allah izinkan, saya nak sayang awak sampai akhir hayat saya. Tu pun kalau kita ada jodoh yg panjang. I hope so. Awak ! awak ingat tak tarikh hari ni ? 17.7.2013.. makna nya kita dah 2 tahun. Yeaaahh ! saya harap hubungan kita akan berkembang dan berkekalan sampai akhir hayat. Amin.. saya tak janji yg saya boleh ada disetiap waktu awak, disetiap suka duka awak, disetiap sakit or sihat awak. sebab saya belum lagy jadi yang halal untuk awak. hehe. Ape pun, saya harap kita akan bersama selamanya. Bukan hanya untuk 2 tahun, 3 tahun, 4 tahun, or 5 tahun. Tapi selama kita hidup. insyaAllah. Dan terima kasih sebab awak tahan dengan perangai ketidak matangan saya selama ni. Terima kasih buad saya bahagia. Kalau awak rasa yg saya tak bahagia dgn awak, awak silap. Saya bahagia sangat dengan awak. saya memang selalu merajuk atas sebab yg awak sendiri tak tau kan ? hahaa. Nasib awak lah dapat buah hati yg macam ni. Sampai awak sendiri pun dah tak de mase nak pujuk2 saya lagy. Hurm. Akhir kata, saya harap impian kita akan jadi satu kenyataan. Dan seandainya saya tidak ditakdirkan untuk awak, awak carik lah perempuan yg tak mengada2 macam saya ni. Hahaa. Saya sayang awak.


i have died everyday,waiting for you.
darling dont be afraid 
i have loved you for a thousand years,i'll love you for a thousand more...



tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

gambar

Satu gambar menyimpan seribu kenangan. Cewaah ayat aku. Aku bukan nak terkenang2 kan sangat waktu muda dulu2. Tapi tu lah. Bila aku tngok balek folder gambar kat dlm notebook ni, rase macam nak kembali kat zaman dulu. Zaman kebudak2 kan. Best kan ? tapi masa mane bole diundurkan balek. Dan aku pun x nak kembali ke masa lalu. Sebab masa lalu aku tak seindah kanak2 lain. Sob sob~. *mohon simpati. Hahaa. Dalam sibuk teroka gambar dulu2 kala, sempat pulak mata aku nih tertengok kelibat gambar yg tak diundang langsung masuk dalam kornea mata aku ni. Gambar yg bole buat aku sakit hati, gambar yg bole mendatang kan rabun aku, gambar yg bole membeku kan otak aku. Haihh. Ingat kan aku dah lempar jauh2 gambar tuh. Rupanya ada lagi. Dan aku tak rasa pun nak delete gambar tuh. Hehe. Biar gaduh2 nanti ada jugak sesuatu untuk dipertaruhkan. Hahaa. *bukan gmbar yg tak senonoh or gmbar ex or skandle or crush k. gambar tuh adalah rahsiaaa. Haha. Biar lah. Biar ia menjadi kenangan diwaktu muda. ;) 

petang2 makan laksa, 
selamat berpuasa. :)

image : google





tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

Quote for today

Bosan --> mesej BF/GF --> tak reply --> hampa + sedih --> mesej skandal --> reply --> skandal pandai amek hati --> disitulah bermulanya CURANG.
perempuan kalau reply 'K' makna nye dia ' MERAJUK ' tapi kalau lelaki reply 'K' maksud nye dia malas nak ' LAYAN '..
sumber : facebook
kesimpulan nya, jangan mudah salah kan pasangan kita kalau dia curang. tapi cari tahu kat mana salah kita sampai dia CURANG.
sumber dari google
Ketika anda ingin melepaskan seseorang, ingatlah pada saat anda ingin mendapatkannya. Ketika anda mula tidak mencintainya, ingatlah saat pertama anda jatuh cinta kepadanya. Ketika anda mula bosan dengannya, ingatlah selalu saat terindah bersamanya. Ketika anda ingin menduakannya, ingatlah bahawa dia selalu setia kepadamu. Ketika anda ingin membohonginya, ingatlah dia telah jujur kepadamu...

p/s malam tadi mimpi kawen dengan edward cullen. hahaa.. #LOL





tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

saya masih ingat..

SAYA MASIH INGAT..17.7.2011

Saya masih ingat lagi mase fest time kita berkenalan. Mase tu kat kantin sekolah, ad explorace untk orientasi. Kte satu group. Sy tak pandang muke awak pun sebab segan. Haha. Saya jugak masih ingat mase kita jalan same2. Ad yang kate kite kapel. Tapi kite tak de pape hbungan pun time tu. Saya masih ingat mase awak cakap “ saya sayang awak tau “ tapi sy pura2 tak dengar and suruh awak repeat bnyak2 kali. Padan muke awak. Sy cuma nak dengar perkataan tuh banyk2 kali je. Saya masih ingat lagi mase saya merajuk dengan awak. Awak beria2 pujuk saya. Akhirnya, saya dah tak merajuk lagi. Hee. Saya masih ingat jugak mase kita jumpa kat tingkap dewan makan. Selalu pulak tu. Jahat kan kite. Haha. Saya masih ingat yang kita slalu date hari rabu time koko(ponteng koko). Sampai lah hari rabu yg terakhir. Saya ad cakap dengan awak “ saya nak satu u dgn awak. “ dan saya tak sangka hari tu hari terakhir buat kita sebab esoknye pun awak x jumpe saya. Saya masih ingat minggu yang sama, hari jumaat. Mase tuh ada hari terbuka bersamaan 1 JULAI 2011. Saya tak sangka hari tuh hari terakhir saya Nampak awak kat sekolah. Saya masih ingat jugak mase awak kirim surat untuk saya. Awak bagi sape tah. Yang tu memang saya lupe. Haha ! dan saya masih simpan surat tuh. :’( saya masih ingat lagi mase awak datang jumpa saya. Saya mmg segan gile nak jumpa awk. Maklumlah. Kan da lame tak jumpe. Saya masih ingat jugak mase kita kat kem tawar farm. Saya mmg ternampak awak. Tapi saya nafikan sebab mase tu saya tak pakai spek. Haha. Tapi rupa2 nya betol. Serius, saya rindu sangat2 kat awak. Saya masih ingat lagi mase awak datang sekolah sebab nak pujuk saya. Awak bawak 2 orang kawan awak sebagai pembela awak la kot. Hee. Sebenarnya mase tu hati sy da terpujuk dgn kedatangan awak. Terima kasih awak. Saya jugak ingat mase saya telefon awak, awak ad tanye sy, birthday saya nanti sy nak ap. Saya Cuma cakap yang saya nak awak. saya nak awak datang. Dan awak dah kotakan janji awak even terlambat beberapa hari disebabkan cuaca yg tak menentu. Apepun, terima kasih. Saya masih ingat mase kita habis SPM, beberapa hari lepas tuh, budak2 nih ad call awak. dyeorang cakap kat awak yg saya nak kawin kan. Haha ! saya ad sebelah dyeorang mase tuh. Tapi reaksi awak macam x de pape je yg jadik. Jujur. Saya memang kecewa dengan awak. sebenarnye bukan saya kawin, tapi akak saya. Dan awak datang jugak rumah saya. Awak datang sorang mase tuh. 1 DISEMBER 2012. Hari terakhir kita jumpa. :’( sampai sekarang, saya tetap rindukan awak. perkara yang saya paling ingat ialah mesej awak. awak suruh sy bagi awak mase 5 tahun. Sebab awak nak kumpul duet banyak2. Lepas tuh awak nak ambik saya jadik isteri awak yang sah. Saya tunggu wak. Saya tunggu awak datang. Saya pegang kata2 awak. saya pegang janji awak. saya tetap tunggu awak. :’)

 saya harap awak masih ingat. :')







tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

today is the last

kadang2, bila kita terlalu TAKSUB, diri kita yang merana. 
bila kita terlalu CINTA, hati pulak yang kecewa.
diri ini bukan seekor patung yang bernyawa.
cuma seorang insan yang mudah alpa.
alpa dengan keindahan dunia.
maaf kan atas keterlanjuran kata2. 
maaf kan atas tingkah laku yang menyakitkan hati.
maaf kan seperti kita tak kan berjumpa lagi. 
maaf. maaf. maaf. maaf. maaf. maaf. maaf.





tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

story for today ~

aku, ingin engkau ada disini,
menemaniku saat sepi.
menemaniku saat gundah.
lately ni sering sangat gaduh. i don't know why. even hal ecik pun bole dibesar2 kan. macam biase la. aku punce nye. (=,='!) n terkesima jugak la aku dengan pertanyaan mak tadi. mak tanye kat aku pasal ''budak'' yg pernah ad dlm idop aku dulu. aku just diam jela. act mak tanye ''budak'' tuh study kat mane skrg. tp aku buad2 tak tau jela die study kat ne. Lolll ! aku tenga mereng siked nih. haha. k la. bye ! 








tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

i'm LoOOoooser !

bismillahhirrahmannirrahim..
actually, da lame tak update. n blog ni pun da lame terbiar. kepada blogger2 yang da follow blog ni tapi saya  belum follow korang balik tuh, nanty sy blogwalking n follow blog korang k. sekarang mmg tak de mood. n blog ni pun tak tau la sampai bile agaknye bole bertahan. 
hurm. salah aku. salah aku. n salah aku. tapi salah ke aku ? ntah la. aku cuma nak dia tau ap yang aku rase. dan aku rase, aku tak perlu luahkan pape lagi kat dia. fullstop ! 
berulang kali kau menyakiti,
berulang kali kau khianati,
sakit ini cuba fahami,
ku punya hati bukan tuk disakiti. :'(


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

cinta semakin pudar ?

TANDA-TANDA CINTA YANG SEMAKIN PUDAR... 

♥ Malas angkat telefon..
♥ Taip sms pun pendek2 jer..
♥ Dengan orang lain dia boleh cakap ‘single’..!
♥ Bagi alasan.'awak nie terlalu baik untuk saya.saya tak layak untuk awak.'

♥ Bila kita cakap “i love u”, dia balas ‘K” ja..?!!
♥ Ada apa-2 hal asyik cakap malas, malas, malasss ja..
♥ Sudah pandai bergurau secara kasar n menyakitkan hati..
♥ Dia dah x kisah kalau tak jumpa pun..sebulan x jumpa lagi bagus..
♥ Apa kita buat dah tak betul dimata dia..
♥ Dia nampak kelemahan kita lebih dari kebaikan..
♥ Dia dah tak kisah apa yang jadi pada kita..
♥ Susah nak senyum @ gurau2 macam dulu-dulu..
♥ Dulu-dulu asal nak keluar dating jer mesti nak pakai baju matching..sekarang dah .taknak.. rimas katanya..poyo plak dah katanya sekarang..
♥ Dulu boleh jer bergayut berjam-jam.. sekarang 5 minit pun susah,..katanya hp cepat panas...
copy paste 'muka buku'
memang aku ada buat pun bende kat atas nih..tapi tak semua lah..hurm..i dont know why..



tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

insyaAllah.. :')

image : en.google
kadang2 ape yang kita hajat kan x semua tercapai..sebagai manusia,,aku just mampu berdoa..berdoa...dan berdoa..mungkin ada rezeki aku kat tempat lain,dalam bidang lain..insyaAllah..usaha ! dan aku cuma...rasa down skrg nih.. T___T nak join segmen tadi..tapi..terus dah x de mood..k finee.. SYAZWANI MOHAMED AMIN,, sila percaya pada rezeki anda ! :') yes ! i will !


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

apa ?

kata hati merayu aku pergi, 
meninggalkan diri mu,
tapi ku tak berdaya !
mengapa semua harus ku alami.....

merepek meraban sana sini,,
nak delete ke tak blog nih ?




tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

quote today



Malas nak tulis pape..nah aku tepek lirik lagu nih..faham2 sendiri laa maksudnye..agak2 yg HURUF BESAR tuh,,maknanya aku mmg tujukan kat dia 
-_______-

PERNAH KAH KAU MERASA..
JARAK ANTARA KITA..
kini semakin terasa..
setelah kau kenal dia...

aku tiada percaya..
teganya kau putuskan..
indahnya cinta kita..
yang tak ingin ku akhiri...

kau,,pergi tinggal kan ku..

TAK PERNAHKAH KAU SADARI,,
AKU LAH YG KAU SAKITI..
engkau pergi dgn janji mu yg telah kau ingkari..

oh tuhan tolonglah aku..
HAPUSKAN rasa CINTAKU..
aku pun ingin bahagia..
walau tak bersama DIA !

nak lirik penuh ? cari sendiri.. :p hahah !

kadang2,,ada jugak orang yg baik hati menemani kita saat kita kesedihan dan kesunyian...dan mungkin orang tu jugak dapat hapuskan air mata kita ? who knows ? -ikut hati mati-








tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

alhamdulillah..terima kasih Allah.. :)

kalau post yg dulu tuh aku ade cakap pasal lesen right ? k kali ni aku nak cakap pasal jpj..jpj oii ! haha ! terbaekk lah tuan jpj tadi..huh ! penatt laa kot..ok,,pengalaman aku mase test bahagian II tadi,,mmg menggerunkan..bolee pulak aku takk pakai tali pinggang keledar ekh..aku perasan time kat atas bukit..hah ! gelabah giler nak mati arr time tuh..tapi still lek ag lah..then,,abg jpj tuh suruh jalan but kereta aku terundur siket..*gelabah punya pasal..die suruh buat balek..n time turun tuh baru aku pakai tali pinggang..fuhh ! naseb bek die tak nampak..kalau tak sia2 je selama nih..pas tuh mase jalan raya,,awal2 lagi aku tak bolee nak turunkan handbrake..haha ! lawak seyy..siap kene ajo lagy dengan tuan jpj tuh..tapi tetap x bole sebab aku nih seorang gadis yang lemah..hewhew..knp panggil tuan ? sebab jpj sebelah aku tuh ketua..so,,hormat la siked..naseb baek x garang..siap bole ckp lagi pasni tukar gear,,berhenti dan lain2..haha..terima kasih tuan ! *tabik springg ! wahaha ! dia kata,,aku kene latih banyak lagi sebab kalau bawak kete bapak aku,,komfem x lama riwayat kete tuh..haha..bkn sebab laju..tapi aku maen tolak je gear tuh kuat2..huhu..n moto pun ok jugak..alhamdulillah..tapi aku rasa org jpj tuh x tengok sangat..yela..kami kan ramai..ya Allah,,bersyukur sangat2..Alhamdulillah..terima kasih tangkak driving school ! pas nih mesti aku rindu kat cikgu2 pusat memandu tuh..eh ? haha ! mesti lah aku rindu kat kawan2 seperjuangan aku..hehe..

no yang membawa tuah..no.5 untuk kereta n no.9 untuk moto..awal kan  ? hewhew.. *abaikan aku yang gemok tuh..maklumlah,,dah kuat makan sekarang..haha !

dari kiri  : Farahin , aku , Syazwani sam , Najihah

muke2 keletihan..haha ! miss u all ! :) semoga maju jaya di hari akan datang.. :)

klik gambar tok pembesaran..

p/s bangga bila pagi tadi salam ayah then ayah kate : 'buat betol2'..mak pun ada cakap..tapi aku biasa dengar mak yg cakap..n aku bkn rapat pun dgn kedua2 mereka..tuh yang rasa terharu bila ayah ckp cam tuh..terima kasih mak ayah.. :')











tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

Birthday Giveaway Nur Alja

Tarikh Tutup :- 5 April 2013 11.59 Malam

klik banner tok join.. ;)


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

SEGMEN : Song In My Heart

klik banner untuk join.. tamat :26.02.2013
tajuk lagu :
mimpi indah
penyanyi :
apit
lirik yg membawa makna :

bila ku pejam mata..
dirimu yang menjelma..
bertemu kita didalam mimpi indah..
kau bersinar menerangi kegelapan..
kau hadir menyeri kehidupanku..
maafkanlah daku kisah cinta lalu..
takkan ku ulangi kesilapanku..

kenapa suka ? :
ada orang kata,,bila dia rindu kat saya,,dia akan dengar lagu nih..ohh ! terharu sangat time tuh..n now,,bila saya rindu dia,,saya pulak yang dengar lagu nih..hikhik..semua lirik lagu nih,,membawa makna yg sangat dalam antara kami.. :)




tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

1st Giveaway by Zura Online Shopping

 klik banner tok join.. 23 feb 2013 - 23 mac 2013
tag : iyraa , nazyra








tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013

nak join ? klik banner diatas :)
Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :-
1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia
2) Buat Entry bertajuk "IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013"
3) Letak banner IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013 dalam entry
4) Letak link sponsor dalam entry
 5) Hantar link entry u all ke kotak komen entry ini
 6) Nak lagi senang, copy je entry ni.. hihii

TARIKH TUTUP : 28 FEBRUARI 2013
KLIK SINI JIKA NAK TENGOK HADIAH 
PEMENANG DIPILIH SECARA CABUTAN BERTUAH.. ALISHA YANG AKAN CABUT UNDI (",)



nota kaki : harap2 menang..cer tengok hadiah nye..wow ! super dupper ohsemm laa..n now dah ad 400+ + yg join..ramai kan ? huhu..


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

SEGMEN: Klik Sana! Klik Sini!


tag : anees
nak join ? klik banner.. :) tamat :24.2.2013



tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

jom daftar MyHeppi

haha ! selain facebook,,twitter,,blog,,dan yang lain2..ada 1 lagy laman sosial yang korang patot cuba laa untuk tambah kenalan laa katakan..hee..aku pun tak tau sejak bila wujudnya MyHeppi nih..tapi aku yakin,,dah ramai yg buat akaun MyHeppi nih..aku je yang macam jakun siked..haha ! dengar pasal bende nih pun dari kawan..huahua..jangan risau,,MyHeppi nih lebih kurang sama je dgn facebook..just lain siked laa..lebih kepada islam..kot = =' aku lagi blurr kod time buat twitter dulu..jadah haram x tau pape sey,,haha !  tapi akhirnye faham jugak..huehue..so,,jum laa join..jgn lupe add aku skali..nih nama aku kat situ : 
syAzri shAhz ni pulak bagi yang nak join : MyHeppi
nih aku printscreen siked..huehue..




klik gambar tok pembesaran

hah ! macam mana ? ada macam facebook kan ? hewhew..meh lerr kita.. :) tengok tuh,,rakan aku pun sorang je..haha ! tu pun aku x kenal sape..maen add je..hee.. :D





tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

1st Short Giveaway by Nana

nak join klik banner di atas.. :)


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

MKM 2'nd GIVEAWAY

nak join klik banner..
tag : Hana , Saniah , Una





tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

just let it..



salah ke aku ? ego ke aku ? sememang nya aku tak bole lari dari perasaan ni..sejuta kata maaf pun tak dapat kembali kan ketenangan dalam diri aku..
kadang2,,aku teringin nak gelak sama2 dgn dia..macam dulu2..tapi tu semua dulu..masa pun dah lama berlalu..tak usah laa aku kenang kan lagi..
untuk melupakan orang yang kita sayang x sama macam melupakan kenangan yang kita bina bersamanya..pada awal perpisahan,mungkin kita akan menangis..dan susah untuk melupakan dia..
tapi lama kelamaan,,percayalah..kita akan lupakan dia sedikit demi sedikit..kalau pun kita menangis merindu kan dia,,sebenarnya kita menangis merindukan kenangan kita bersama dia..see ? kita dah pun lupakan dia sedikit demi sedikit..insyaAllah..

aku sering membina angan..
membina istana indah..
dia sebagai raja dan aku sebagai ratu..
biarpun istana kami hanya sekadar pondok kecil,
namun aku tahu….
Dia akan sentiasa di sisi dan mencintaiku selamanya..
                          adaptasi dari novel : Selagi Ada Dia(Aisya Sofea)


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

isyy,,

dah lame tak update..dah lama jugak aku tak bercerita pasal dia..aku dengan dia ok je..*ok laa sangat ! haha ! rabu hari tuh,,dia baru kehilangan nenek dia..aku turut bersimpati kat dia..al-fatihah..dan sehari selepas tuh,,dia pulak demam..aku harap kau cepat2 sembuh k..aku rindu kau..tapi mlm td,,aku saje je uji dia..x sangka dia leyh tacing ngan aku..aku pun bodoh sangat tacing balek wat pe ! isyy,,patutnye aku pujuk dia..n skrg,,macam aku pulak yg lebih2 majok ngan dia..haha ! childish betol kan..biarlah..dia pun tak nak dah text aku lagy..dia da bosan ngan perangai aku agaknye..biiarr,,biaaarrr,,biiaaaarrr ! aku tak nak dah kacau hidup dia lagy..aku..er..aku janji aku takkan BERHENTI kacau kau ! haha..otak aku sememang nye da biul..so,,just ignore me ok ! 



tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

permohonan ke upu..

haii..tadi baru lepas isi permohonan upu..korang dah isi ? hurm..ntah pape jee yang aku mohon..hewhew..


hah ! ade yg sama cam korang ke ? hee..geng lerr kita..muehehe.. :) kalau dapat,,alhamdulillah..tapi kalau tak dapat,,x pe la..mybe ada laa tu rezeki kat mane2..hurm..aku ni pelupe..so,,saje nak letak linknya kat sini..haha..permohonan


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

hamba ?



kita hamba Allah right ? tapi pernah tak terfikir yang kita selalu memperhambakan manusia ? example:kawan kita lah...k look..x banyak pun spesis yg macam ni..aku tengok kat laman2 sosial laa kan..kat twitter lah contohnye..ad sorang budak tuh,,dia perli membe die..die marah2 membe die..pastu sesuka hati je nak suruh itu ini..ingat membe die tuh ape ? patung yang x de perasaan ke ? tak faham betul ngan manusia macam tuh.. (-..-) ! kalau yee pun,,x yah lah nak malukan membe die tuh..ingat laa siked..budak tuh ada maruah kod..cube kalau die yg kena ? mula lah nak bertouching2 bagai..phuuih ! macam entry aku sebelum nih,,sebelum cakap,,pikir dulu..jangan nak pikir diri tu baik sangat lah..kalau dgn lelaki,,melayan aje..huh ! dah laa..malas nak cakap pasal org macam ni..aku cuma tunggu je bila balasan Allah untuk org yg macam ni..ada yg terasa tak ?? hurm..bagos lah..yang terasa tu lah yg buad..x gitu ? semoga aku dijauhkan drpd dapat kawan yg macam ni..amin..
bila manusia lain sedang berusaha menjatuhkan kita,lalu kita bersabar dan berdoa,Allah akan tolong angkat kita untuk meneruskan hidup...
orang yang paling jujur ada tiga tanda iaitu : merahsiakan ibadahnya..merahsiakan sedekahnya..merahsiakan ujian yang selalu menimpanya..
anda bijak ? fikirkan kata2 diatas..*ceh ! haha..


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

shuttt ! jus shut up !



bismillahhirrahmannirrahim..
sebelum tuh,,entry ni tak de kena mengena dengan yg idop mahupun yg telah meninggal dunia ok.. sape tengah sedih or sakit aty ? cepat angkat kaki ! haha..tak tau nak mula kan cam ne..x pe lah.. kadang2 diam tuh lebih baik drpd bercakap..kan3..sabar tuh kan separuh drpd iman...kkdng2 bila kita ada masalah,,orang x kan faham..senang jee nak tuduh macam2 tanpa tau keadaan yg sebenar..
sebelum cakap,,fikir dulu..
aku suka ayat kat atas tuh..mane tah aku dapat..*eleyh,,semua org tau kod..hee..
luar nampak cantik,,x semestinya hatinya pun cantik..
luar nampak lembut,,x semestinya hatinya pun lembut..
luar nampak alim,,x semestinya hatinya pun ikhlas..
luar nampak baik,,x semestinya mulutnya x pernah mengata..
yang penting,,DONT JUDGE A BOOK BY IT'S COVER..

setiap yang hidup ada perasaan..setiap yang bernyawa ada hati..alangkah kucing pun sedih bila x dapat makan,,inikan pulak manusia..ehh..*ada kene mengena ke ?haha..semakin lama kita kenal seseorang,,semakin kita tak faham dia..betul tak ? betul tak ?dan semakin kita tak faham dia,,semakin tuh kita suka buad pelbagai andaian tentang dia..
kesimpulannye,,shhuuuttt! diam..hehe.. :D



tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

Segmen : Jom Tambah Follower Sebanyak yang Mampu

hai ! holla ! holla ! cer teka ary ni aku nak buad ape?huhu..join segmen lagy laa nampaknye..walaupun line macam kura2,,tapi tetap ku cekal kan hati menjoin dan memfollow korang2 semua..haha..bangge tak ? bangge tak ? hihi..k lah..malas nak cite panjang2..so,,kepada makcik pakcik,,abang akak adik,,dan pakwe makwe yang duk menanam jagung n kurma kat rumah tuh,,sila2 lah join segmen nih..banyak tau manfaat nye..nak join?k great ! klik banner kat bawah ni keyh :) 



tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

menyesal ?

aah ! menyesal ? dah tak guna..bolee pulak tadi aku buat keje yang kurang bijak a.k.a bodoh di facebook aku dan dia..waaa ! buat apee ? aku private relay kiteorg..hewhew..aku tau masalah kecik jee tuh..tapi kalau aku da buad,,lain bulan lah baru aku tukar balek..err..dia kate,,dia nak explain kat aku kenapa bla bla bla...tp smpai saat nih,,dia tak cakap pape..mybe sbb aku tak balas mct dia kot..haha ! aku tak mara dia..cuma tunjuk perasaan jeh..aku still berharap yg dia akan explain kat aku knp ??why ?dan sampai saat nih,,aku ternanti2 mct dia..:'(

katakan kenapa ? kau membuat malam ku,,
sukar untuk tidur..lalalalala #


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

amin.. :)

teringat janji lamaku kepada mu,,
teringat..aku teringat...
teringat..saat kau masih ada disini..
TEMANIKU SEPANJANG HARI... :')

 awak..awak,,nak macam ni... :')


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

r . i . n . d . u

3 hari tanpa dia rasa macam 3 tahun lamanya..duhai hati,,harap kau sabar keyh..segala yang terjadi,,pasti ada hikmah disebaliknya..mungkin bagi aku,,dia yang terbaik..tapi mungkin tidak bagi Allah..aku kena terima..insyaAllah aku akan percaya pada dia..dan aku hanya manusia biasa yang punyai hati dan kewarasan diri..harap hati aku tak kan berubah...

andai hadirnya cinta sekadar untuk mengecewakan,,
lebih baik cinta itu tidak pernah hadir...


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

no title :)


Ok..taip laju2 !hehe..knp ? sebab dah nak pukul 7 ! lupe ke? ada citer SETIA HUJUNG NYAWA laarh..hurm..dalam entry ni,,aku nak cakap yang aku tak nak kacau dia lagy..wahahaha ! k lah tu je nak cakap..muehehe..

pergi masjid jumpa pak lebai,,kbaaiii ! :)






tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

wait..and wait..

katakan padaku kekasih,,kesilapan yg pernah ku lakukan dulu..ternyata aku yg harus dipersalahkan..ku akui..

8.57 - 9.00 - 9.05 - 9.10 - 9.18 - 9.25 - 9.40 - 9.49 
hah ! pelik ea tngok nombor2 kat atas ni..ni bukan nombor sembarangan mahupun no. ekor ea..sebenarnye,,malam tadi laa aku tengok jam start dari pukul 8.57 sampai 9.49 malam aku dok tenung fone aku..tapi satu mesej pun tak de..kecewa giler kowt..mesti tertanya2 kan..knp x aku je yang mule mesej dia..serindu ape pun aku kat dia,,aku tetap akan fikir 3-4 kali tok mesej dia..sebab aku tak nak ganggu dia..aku tau dia x de masa tok aku..tp mlm tdy, penat aku berfikiran positif..dah kecewa sangat,,aku terus campak fone kat atas katil then tengok tv citer MERLIN ! sebelum ni,,kiteorang tengok citer tuh sama2 tau..tapi malam tadi..adussh ! sadis giler idop..memang laa mata aku dok menatap muka merlin..tapi otak n fikiran aku ke lain kot..melayang2 dibawa ombak rindu..muehehe..*nak jugak..aku pun tak tau sape yang tacing ngan sape..dia yang tacing ngan aku ke aku yang tacing ngan dia ? *pelik..pastu aku masok bilik kol 11 lebih gitu..tengok fone ad mesej..hati da berbunga2 dah..mmg mesej dia..mesej selamat malam..sedih laa jugak tapi still balas mesej dia..x de mood seyy..frust giler..aku rasa aku patot akui yang cinta tak semestinya memiliki..dan aku harus siap dengan segala badai yang mendatang ! jyeeaahh ! 




tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

lesen ?



uhuk ! uhuk ! nampak tak ? nampak tak ? hehe..'buku pendidikan pemandu' waaa ! nampak nye aku daa mula start ceramah lesen ! haha ! jangan jeles ye..wahaha..bajet gile ayat..*padahal org laen da dpt 'p' kot..
aku yang terkial2..huhu..x pe..doakan jela aku lulus semua ea.. :) hah ! cite pasal ceramah ni,,aku punye laa sakit aty + menyirap giler ngan mamat2 yang memekak je kat belakang ari tuh..huh ! tau laa da pandai..tapi agak2 arr lau nak bising pun..kene tegur pun still tunjuk beso sngt..ingat dia da dewasa sngt laa tuh..puuiih ! kalau aku tak lulus komputer nanti,,mmg salah dia arr..bukan salah aku ea..kuang..kuang..kuang..haha.. seyez,,bosan gile kot..ngantuk pun ada..tapi aku rasa,,klu laa tak de gngguan makhluk2 yg tunjuk pandai tu,,mesti cikgu tu x bad mood..n mesti dia asyik buat lawak je..kan3..tapi apakan daya..kerana nila setitik,rosak susu sebelanga..x pe lah..aku harap,ilmu yg cikgu berikan tuh berkat..amin.. :D kalau tak lulus lesen bolee kawin ! haha..*gatal..


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

i miss you !

Rindu sangat dekat dea..tadi dea mecet..dea suruh aku doakan dea selamat sampai ke rumah dari kelantan..yup dear..insyaAllah..x de pape jadi..aku rindu sangat2 nak tengok muka dea..agaknye bila ek aku bolee tengok dea lagy ? asyik tengok gambar jea , nak jugak tengok dea depan2.. *mule la tuh nak menggatal..k fine ! 5 taon lagy wani ! sabar keyh.. :') eh. tak nak lah 5 taon lagy..hehe..lama sangat lah..ok..akan dipertimbangkan..ngeh3.. :D

 


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

kucing oh kucing



Aku menyampah + sakit hati betol bila sesetengah makhluk Allah yang suka sangat merempatkan kucing sendiri di merata2 tempat sampaikan kucing tuu terbiar..kalau ye pun nak tinggalkan tanah air sendiri,,bawak lah kucing tu bersama..hey,,ingat kucing tuh x de perasaan ke ? kadang2 terlintas di benak aku,,kucing nih da makan ke ? bila hujan dia tidur kat mana ? mana family dia yang laen ? dan dikala tu,,datang 1 perasaan yang lain..susah untuk dimengertikan..wahai manusia2 sekalian,,x yah nak bela haiwan sangat lah kalau tak reti nak jaga ! aku mengaku,,aku takod ngan kucing n semua binatang yg ada kebolehan menggigit..tapi aku tak lah kejam sangat membiarkan haiwan tu kebuluran..even setiap kali aku keluar rumah dia merengek mengiau2 seakan mahu menerkam,,tapi aku yakinkan dalam hati supaya tidak berasa takod..Alhamdulillah..kucing tu seakan faham dan aku yakin,,kucing tuh tau yang aku takkan sakiti dia..



tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

bersangka baik terhadap semua orang


bersangka baik terhadap semua orang..mungkin kita tak tahu apa akan terjadi sekiranya kita bersama dengannya..rezeki,jodoh dan mati..segalanya ditangan Allah..jangan terlalu berfikiran negatif,,kelak menghancurkan sesebuah hubungan.. :')

jika kau merasa kecewa,pandang lah ke sungai..airnya tetap mengalir biarpun berjuta batu menghalang.. jika kau merasa sedih,pandang lah ke langit..kau akan sedar bahawa Allah sentiasa bersamamu.. :') 


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

tengz Allah.. :)



Alhamdulillah..sim aku da boleyy guna..waaa ! suka gila..muehehe..tapi semua nombor kat dalam tu terus hilang lah..hee..nak nombor tepon ! haha..ok..pape pun,,tengz to my sister coz bawak aku g kedai celcom kat muo..hehe..happy gila kod..-..- pastu tadi,,aku terima satu mct..

dia: assalamualaikum awak..
then aku reply..
aku: walaikumussalam awak..
guess what ? rupanya mct tuh dihantar malam tadi ! waaa ! malu tahap kura2 lah aku..patot lah dia x reply mct aku..hee..bolee pulak x perasan tarikh mct tu ek..tu lah..excited sangat nak mct die ! huh ! *lap peluh..lantak lah..asalkan dia x nampak muke aku..wakakaka..tapi takot dia pikir laen pulak..

to dear :
jgn pikir laen keyh syg..i luv u ! wekk ! :p


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers
 
© Copyright | All Right Reserved by Site Owner