Home

OWNER

Facebook

Twitter

permohonan ke upu..

haii..tadi baru lepas isi permohonan upu..korang dah isi ? hurm..ntah pape jee yang aku mohon..hewhew..


hah ! ade yg sama cam korang ke ? hee..geng lerr kita..muehehe.. :) kalau dapat,,alhamdulillah..tapi kalau tak dapat,,x pe la..mybe ada laa tu rezeki kat mane2..hurm..aku ni pelupe..so,,saje nak letak linknya kat sini..haha..permohonan


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

hamba ?



kita hamba Allah right ? tapi pernah tak terfikir yang kita selalu memperhambakan manusia ? example:kawan kita lah...k look..x banyak pun spesis yg macam ni..aku tengok kat laman2 sosial laa kan..kat twitter lah contohnye..ad sorang budak tuh,,dia perli membe die..die marah2 membe die..pastu sesuka hati je nak suruh itu ini..ingat membe die tuh ape ? patung yang x de perasaan ke ? tak faham betul ngan manusia macam tuh.. (-..-) ! kalau yee pun,,x yah lah nak malukan membe die tuh..ingat laa siked..budak tuh ada maruah kod..cube kalau die yg kena ? mula lah nak bertouching2 bagai..phuuih ! macam entry aku sebelum nih,,sebelum cakap,,pikir dulu..jangan nak pikir diri tu baik sangat lah..kalau dgn lelaki,,melayan aje..huh ! dah laa..malas nak cakap pasal org macam ni..aku cuma tunggu je bila balasan Allah untuk org yg macam ni..ada yg terasa tak ?? hurm..bagos lah..yang terasa tu lah yg buad..x gitu ? semoga aku dijauhkan drpd dapat kawan yg macam ni..amin..
bila manusia lain sedang berusaha menjatuhkan kita,lalu kita bersabar dan berdoa,Allah akan tolong angkat kita untuk meneruskan hidup...
orang yang paling jujur ada tiga tanda iaitu : merahsiakan ibadahnya..merahsiakan sedekahnya..merahsiakan ujian yang selalu menimpanya..
anda bijak ? fikirkan kata2 diatas..*ceh ! haha..


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

shuttt ! jus shut up !



bismillahhirrahmannirrahim..
sebelum tuh,,entry ni tak de kena mengena dengan yg idop mahupun yg telah meninggal dunia ok.. sape tengah sedih or sakit aty ? cepat angkat kaki ! haha..tak tau nak mula kan cam ne..x pe lah.. kadang2 diam tuh lebih baik drpd bercakap..kan3..sabar tuh kan separuh drpd iman...kkdng2 bila kita ada masalah,,orang x kan faham..senang jee nak tuduh macam2 tanpa tau keadaan yg sebenar..
sebelum cakap,,fikir dulu..
aku suka ayat kat atas tuh..mane tah aku dapat..*eleyh,,semua org tau kod..hee..
luar nampak cantik,,x semestinya hatinya pun cantik..
luar nampak lembut,,x semestinya hatinya pun lembut..
luar nampak alim,,x semestinya hatinya pun ikhlas..
luar nampak baik,,x semestinya mulutnya x pernah mengata..
yang penting,,DONT JUDGE A BOOK BY IT'S COVER..

setiap yang hidup ada perasaan..setiap yang bernyawa ada hati..alangkah kucing pun sedih bila x dapat makan,,inikan pulak manusia..ehh..*ada kene mengena ke ?haha..semakin lama kita kenal seseorang,,semakin kita tak faham dia..betul tak ? betul tak ?dan semakin kita tak faham dia,,semakin tuh kita suka buad pelbagai andaian tentang dia..
kesimpulannye,,shhuuuttt! diam..hehe.. :D



tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

Segmen : Jom Tambah Follower Sebanyak yang Mampu

hai ! holla ! holla ! cer teka ary ni aku nak buad ape?huhu..join segmen lagy laa nampaknye..walaupun line macam kura2,,tapi tetap ku cekal kan hati menjoin dan memfollow korang2 semua..haha..bangge tak ? bangge tak ? hihi..k lah..malas nak cite panjang2..so,,kepada makcik pakcik,,abang akak adik,,dan pakwe makwe yang duk menanam jagung n kurma kat rumah tuh,,sila2 lah join segmen nih..banyak tau manfaat nye..nak join?k great ! klik banner kat bawah ni keyh :) 



tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

menyesal ?

aah ! menyesal ? dah tak guna..bolee pulak tadi aku buat keje yang kurang bijak a.k.a bodoh di facebook aku dan dia..waaa ! buat apee ? aku private relay kiteorg..hewhew..aku tau masalah kecik jee tuh..tapi kalau aku da buad,,lain bulan lah baru aku tukar balek..err..dia kate,,dia nak explain kat aku kenapa bla bla bla...tp smpai saat nih,,dia tak cakap pape..mybe sbb aku tak balas mct dia kot..haha ! aku tak mara dia..cuma tunjuk perasaan jeh..aku still berharap yg dia akan explain kat aku knp ??why ?dan sampai saat nih,,aku ternanti2 mct dia..:'(

katakan kenapa ? kau membuat malam ku,,
sukar untuk tidur..lalalalala #


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

amin.. :)

teringat janji lamaku kepada mu,,
teringat..aku teringat...
teringat..saat kau masih ada disini..
TEMANIKU SEPANJANG HARI... :')

 awak..awak,,nak macam ni... :')


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

r . i . n . d . u

3 hari tanpa dia rasa macam 3 tahun lamanya..duhai hati,,harap kau sabar keyh..segala yang terjadi,,pasti ada hikmah disebaliknya..mungkin bagi aku,,dia yang terbaik..tapi mungkin tidak bagi Allah..aku kena terima..insyaAllah aku akan percaya pada dia..dan aku hanya manusia biasa yang punyai hati dan kewarasan diri..harap hati aku tak kan berubah...

andai hadirnya cinta sekadar untuk mengecewakan,,
lebih baik cinta itu tidak pernah hadir...


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

no title :)


Ok..taip laju2 !hehe..knp ? sebab dah nak pukul 7 ! lupe ke? ada citer SETIA HUJUNG NYAWA laarh..hurm..dalam entry ni,,aku nak cakap yang aku tak nak kacau dia lagy..wahahaha ! k lah tu je nak cakap..muehehe..

pergi masjid jumpa pak lebai,,kbaaiii ! :)






tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

wait..and wait..

katakan padaku kekasih,,kesilapan yg pernah ku lakukan dulu..ternyata aku yg harus dipersalahkan..ku akui..

8.57 - 9.00 - 9.05 - 9.10 - 9.18 - 9.25 - 9.40 - 9.49 
hah ! pelik ea tngok nombor2 kat atas ni..ni bukan nombor sembarangan mahupun no. ekor ea..sebenarnye,,malam tadi laa aku tengok jam start dari pukul 8.57 sampai 9.49 malam aku dok tenung fone aku..tapi satu mesej pun tak de..kecewa giler kowt..mesti tertanya2 kan..knp x aku je yang mule mesej dia..serindu ape pun aku kat dia,,aku tetap akan fikir 3-4 kali tok mesej dia..sebab aku tak nak ganggu dia..aku tau dia x de masa tok aku..tp mlm tdy, penat aku berfikiran positif..dah kecewa sangat,,aku terus campak fone kat atas katil then tengok tv citer MERLIN ! sebelum ni,,kiteorang tengok citer tuh sama2 tau..tapi malam tadi..adussh ! sadis giler idop..memang laa mata aku dok menatap muka merlin..tapi otak n fikiran aku ke lain kot..melayang2 dibawa ombak rindu..muehehe..*nak jugak..aku pun tak tau sape yang tacing ngan sape..dia yang tacing ngan aku ke aku yang tacing ngan dia ? *pelik..pastu aku masok bilik kol 11 lebih gitu..tengok fone ad mesej..hati da berbunga2 dah..mmg mesej dia..mesej selamat malam..sedih laa jugak tapi still balas mesej dia..x de mood seyy..frust giler..aku rasa aku patot akui yang cinta tak semestinya memiliki..dan aku harus siap dengan segala badai yang mendatang ! jyeeaahh ! 




tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

lesen ?



uhuk ! uhuk ! nampak tak ? nampak tak ? hehe..'buku pendidikan pemandu' waaa ! nampak nye aku daa mula start ceramah lesen ! haha ! jangan jeles ye..wahaha..bajet gile ayat..*padahal org laen da dpt 'p' kot..
aku yang terkial2..huhu..x pe..doakan jela aku lulus semua ea.. :) hah ! cite pasal ceramah ni,,aku punye laa sakit aty + menyirap giler ngan mamat2 yang memekak je kat belakang ari tuh..huh ! tau laa da pandai..tapi agak2 arr lau nak bising pun..kene tegur pun still tunjuk beso sngt..ingat dia da dewasa sngt laa tuh..puuiih ! kalau aku tak lulus komputer nanti,,mmg salah dia arr..bukan salah aku ea..kuang..kuang..kuang..haha.. seyez,,bosan gile kot..ngantuk pun ada..tapi aku rasa,,klu laa tak de gngguan makhluk2 yg tunjuk pandai tu,,mesti cikgu tu x bad mood..n mesti dia asyik buat lawak je..kan3..tapi apakan daya..kerana nila setitik,rosak susu sebelanga..x pe lah..aku harap,ilmu yg cikgu berikan tuh berkat..amin.. :D kalau tak lulus lesen bolee kawin ! haha..*gatal..


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

i miss you !

Rindu sangat dekat dea..tadi dea mecet..dea suruh aku doakan dea selamat sampai ke rumah dari kelantan..yup dear..insyaAllah..x de pape jadi..aku rindu sangat2 nak tengok muka dea..agaknye bila ek aku bolee tengok dea lagy ? asyik tengok gambar jea , nak jugak tengok dea depan2.. *mule la tuh nak menggatal..k fine ! 5 taon lagy wani ! sabar keyh.. :') eh. tak nak lah 5 taon lagy..hehe..lama sangat lah..ok..akan dipertimbangkan..ngeh3.. :D

 


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

kucing oh kucing



Aku menyampah + sakit hati betol bila sesetengah makhluk Allah yang suka sangat merempatkan kucing sendiri di merata2 tempat sampaikan kucing tuu terbiar..kalau ye pun nak tinggalkan tanah air sendiri,,bawak lah kucing tu bersama..hey,,ingat kucing tuh x de perasaan ke ? kadang2 terlintas di benak aku,,kucing nih da makan ke ? bila hujan dia tidur kat mana ? mana family dia yang laen ? dan dikala tu,,datang 1 perasaan yang lain..susah untuk dimengertikan..wahai manusia2 sekalian,,x yah nak bela haiwan sangat lah kalau tak reti nak jaga ! aku mengaku,,aku takod ngan kucing n semua binatang yg ada kebolehan menggigit..tapi aku tak lah kejam sangat membiarkan haiwan tu kebuluran..even setiap kali aku keluar rumah dia merengek mengiau2 seakan mahu menerkam,,tapi aku yakinkan dalam hati supaya tidak berasa takod..Alhamdulillah..kucing tu seakan faham dan aku yakin,,kucing tuh tau yang aku takkan sakiti dia..



tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

bersangka baik terhadap semua orang


bersangka baik terhadap semua orang..mungkin kita tak tahu apa akan terjadi sekiranya kita bersama dengannya..rezeki,jodoh dan mati..segalanya ditangan Allah..jangan terlalu berfikiran negatif,,kelak menghancurkan sesebuah hubungan.. :')

jika kau merasa kecewa,pandang lah ke sungai..airnya tetap mengalir biarpun berjuta batu menghalang.. jika kau merasa sedih,pandang lah ke langit..kau akan sedar bahawa Allah sentiasa bersamamu.. :') 


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

tengz Allah.. :)



Alhamdulillah..sim aku da boleyy guna..waaa ! suka gila..muehehe..tapi semua nombor kat dalam tu terus hilang lah..hee..nak nombor tepon ! haha..ok..pape pun,,tengz to my sister coz bawak aku g kedai celcom kat muo..hehe..happy gila kod..-..- pastu tadi,,aku terima satu mct..

dia: assalamualaikum awak..
then aku reply..
aku: walaikumussalam awak..
guess what ? rupanya mct tuh dihantar malam tadi ! waaa ! malu tahap kura2 lah aku..patot lah dia x reply mct aku..hee..bolee pulak x perasan tarikh mct tu ek..tu lah..excited sangat nak mct die ! huh ! *lap peluh..lantak lah..asalkan dia x nampak muke aku..wakakaka..tapi takot dia pikir laen pulak..

to dear :
jgn pikir laen keyh syg..i luv u ! wekk ! :p


tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers

2012 to 2013 ??


HAPPY NEW YEAR  !     
selamat tahun baru semua ! hewhew..tahun baru,,azam baru,,semua nak baru..tapi pakwe baru tak??haha..pakwe tetap satu..huhu..saje jeh nak post something kat blog nih..haha..ok..agak2,,ape azam aku tahun ni ek?err..


      AZAM SYAZWANI MENJELANG TAHUN 2013

·         buang sifat terlalu jeles..hewhew..
·         cuba bersabar dan kawal marah..
·         berubah kepada yang lebih baek..
·         menjadi anak yg berguna *ceh !
·         menjadi insan yang diredhai Allah..


hah ! tu je kot azam aku tahun ni..kalau dulu bolee la aku berazam nak belajar bersungguh2..tapi malang nye..aku dah habis sekolah laa..alamak ! nak pegyy skola lah esok..hewhew.. :D rindu skola.. :'( rindu 5 bestari wh0oi ! harapan semoga aku dapat jumpa budak2 nih lagy.. :)) 



tunggu ap lagi ? jum komen... :)

Daisypath Anniversary tickers
 
© Copyright | All Right Reserved by Site Owner